Huisartsenpraktijk Puite

Assistentie en praktijkondersteuning

De Zoed Boerhaavewijk is 5 dagen in de week geopend. Onze doktersassistentes helpen u graag aan de telefoon of het spreekuur.

Assistentes Suzanne, Ashwaaq, Anouk, Marjan, Nykita, Romy staan u graag met al uw vragen te woord. Ook verrichten zij een aantal taken zoals oren uitspuiten, urine onderzoek, bloeddruk meten, uitstrijkjes van bevolkingsonderzoek en toedienen van injecties. Dit volgens afspraak.

De praktijkondersteuner is een relatief nieuwe discipline in de huisartsenpraktijk. Een praktijkondersteuner  is opgeleid ter ondersteuning van de huisarts en ter verbetering van de kwaliteit van zorg. De voornaamste taak is het begeleiden van patiënten met een chronische ziekte zoals Astma/COPD, hypertensie en Diabetes Mellitus II. Maar ook de zorg voor kwetsbare ouderen. De praktijkondersteuner houdt spreekuur en bezoekt patiënten indien nodig ook thuis. Hierbij worden controles uitgevoerd en zal ze voorlichting geven over de ziekte en de leefgewoonten die hierop van invloed zijn, zoals stoppen met roken, inhalatietechnieken, medicijngebruik en eetgewoonten. Ook weet zij goed welke wegen te bewandelen met het regelen van andere hulp en instanties.
Om op het spreekuur bij de POH te komen kunt u een afspraak maken bij de praktijkassistente. Ook zult u soms door de huisarts doorverwezen worden naar de praktijkondersteuner. De functie van praktijkondersteuner zal vervuld worden door Nina Bravenboer (Diabetes), Jose van der Hulst (COPD en zorg voor kwetsbare ouderen),   en Coby Boeters  (Hoge bloeddruk en hart en vaatziekten). Voor geestelijke gezondheidszorg kunt u terecht bij Gerdien Lanning en Francoise Molendijk.